...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (Eski Yönetmeliğe Tabi Öğrenciler) ve Tek Ders Sınavı
06/06/2016

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS) ve Tek Ders Sınavı

07-09 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS):

Mezun olabilecek durumda olup da en fazla 3 (üç) başarısız ders notu bulunan öğrenciler ile başarısız ders notu bulunmadığı halde 2.00'in altında olan Genel Not Ortalamasını (GNO) yükseltmek isteyen öğrencilere tanınan sınavdır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eski Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliğine tabi olan öğrenciler en fazla 3 (üç) dersten katılabilirler.

Tek Ders Sınavı: 

Bir dersin dönem sonu sınavına girme şartlarını daha önce yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olmak için tek dersten başarısız olan öğrenciler için yapılan sınavdır. Bu sınava 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı’nda ve daha sonraki yıllarda kayıt yaptıran öğrenciler katılabilirler. Tek ders sınavında başarı notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmaz. Bu sınavda başarılı sayılmak için ön lisans diploma programlarında 100 tam puan üzerinden  en az 50 puan almış olmak gerekir. Tek ders sınavından başarılı olamayan öğrenciler, istekleri halinde, Kanunda belirtilen süreler içerisinde bu dersi tekrar ederler veya sonraki dönemlerde de tek ders sınavlarına katılabilirler. Tek dersi kalan öğrenciler, stajlarını yapmamış olsalar dahi tek ders sınavı hakkından yararlanırlar.

Başvuru:

Öğrencilerin sınavına girmek istedikleri dersi/dersleri belirten dilekçelerini 05 Eylül 2016 tarihine kadar Sağlık Hizmetleri MYO Öğrenci İşleri birimine şahsen/kargoyla teslim veya faks yolu ile göndermeleri gerekmektedir. Fax0384 228 11 02

Son Dönemde Başarısızlık Sınavı (SYBS) Başvuru Dilekçesini indirmek için  tıklayınız.

Tek Ders Sınavı Başvuru Dilekçesini indirmek için  tıklayınız.

Ön Lisans Programlarına ait güncel ders listesine ve kodlarına >>Buradan >> ulaşabilirisiniz

Takvim:

Başvuru Tarihi Sonu

05 Eylül 2016

Sınav Programı İlanı(1)

06 Eylül 2016

Sınav Tarihleri ve Saatleri(2)

07-09 Eylül 2016

(1) Sınav Programı http://shmyo.nevsehir.edu.tr/ adresinde “Duyurular” bölümünde ilân edilecektir.

(2) Sınavlar tek günde gerçekleştirilebilir. Kesin sınav tarihleri ve saatleri 06 Eylül 2016 tarihinde sınav programıyla birlikte ilân edilecektir.