...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerimiz ‘MedData Hastane Bilgi Sistemleri Uygulamalı Eğitim'in İkinci Aşamasını tamamlamıştır.
21/11/2023

Meslek Yüksekokulumuz Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı öğrencileri, Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Ali Rıza ÖZDEMİR ve öğretim elemanlarımızdan Öğr. Gör. Dr. Ömer AKÇAYIR eşliğinde 15 Kasım tarihinde hastane otomasyonu alanında yetkin olan MedData Bilişim Ankara firmasında Hastane Bilgi Sistemleri I dersi kapsamında Uygulamalı Yazılım Eğitiminin 2. Aşaması tamamlanmıştır.

Eğitim sonunda Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Ali Rıza ÖZDEMİR tarafından okulumuz adına eğitimi gerçekleştiren MedData Bilişim Eğitim Müdürü Serkan Baştuğ'a Teşekkür Belgesi takdim edilmiştir. Düzenlenen Uygulamalı yazılım eğitiminin 1. Aşaması olan Başlangıç Eğitimi 09 Kasım 2023 Perşembe tarihinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehri Salonunda gerçekleştirilmiş olup devamı niteliğindeki 2. Aşama Eğitimi Ankara’da başarı ile tamamlanmıştır.

Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanımız Öğr. Gör. Ali Rıza ÖZDEMİR Bölümümüz öğrencileri adına Hastane Otomasyonu alanında yetkin olan MedData Firması ile ortaklaşa gerçekleştirilen uygulamalı eğitimin devamı niteliğindeki ileri düzey eğitimlerin kendisi nezaretinde Üniversitemiz Bilgisayar Laboratuvarlarında devam ettirileceğini belirtmiş; Öğrencilerimizin Kariyerleri açısından Hastane Otomasyonunu kullanabilmelerinin çok önemli olduğunu vurgulamıştır. Uygulamalı Eğitim öncesinde Öğrencilerimize Ankara’da sırasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi, Millet Camii ve 15 Temmuz Müzesi gezdirilmiştir. MedData Firmasındaki Eğitimin ardından da Anıtkabir ve  Ulucanlar Müze ziyareti gerçekleştirilmiştir.

HABERLER