...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

SHMYO BAHAR DÖNEMİ VİZE, FİNAL VE BÜTÜNLEME SINAVLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR HAKKINDA
08/01/2024

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Güz Dönemi vize, final ve bütünleme sınavlarında uyulması gereken kurallar aşağıdaki gibidir;

1. Öğrenci; sınav kâğıdına, adını soyadını ve numarasını sınavın başlangıcında yazmak ve sınav kâğıdını imzalamak zorundadır.

2. Öğrenciler, sınavlarda kimlik kartlarını yanlarında bulundurmak ve sınav süresince masa üzerinde, cüzdanlardan çıkarılmış halde gözetmenin kolayca görebileceği şekilde tutmak zorundadırlar. Kimlik beyan etmeyen öğrenci sınava alınmaz.

3. Gözetmenler, gerek sınav başlamadan önce gerekse sınav süresince, bir sebep göstermeksizin, öğrencilerin yerlerini değiştirebilir.

4. Sınavın başında öğrenciler “Sınav Yoklama Tutanağı”nı imzalarlar. Bu tutanakta imzası bulunanlar sınav kâğıdını teslim etmekle yükümlüdür.

5. Sınav süresince, öğretim elemanlarına, sorularda olabilecek baskı veya yazım hataları dışında soru sorulamaz. 

6. Öğrencilerin sınavdan önce salona gelmeleri esas olmakla birlikte geçerli bir sebepten dolayı sınavların ilk 15 dakikası içinde sınav salonuna geç gelenler, sınava alınabilir. Sınav başladıktan sonra sınav salonundan şu ya da bu sebeple bir öğrenci çıkmışsa, 15 dakika geçmemiş olsa bile sınav salonuna öğrenci kesinlikle alınamaz.

7. Soruların dağıtılması sırasında sınav salonunda olan öğrenciler, sınava girmiş sayılır. O nedenle öğrencilerin sınava girip girmemek konusundaki kesin kararlarını daha önce vermiş olmaları gerekir.

8. Soruları gördükten sonra, sınav tutanağını imzalamadan ve sınav kâğıdını teslim etmeden sınavdan çıkılamaz.

9. Sınav süresince kulaklık takılması, cep bilgisayarı, bluetooth, ses kayıt cihazı vb. araçların bulundurulması ve tüm bunlara benzer her tür iletişim cihazı kullanılması yasaktır. Öğrenciler sınavdan önce cep telefonu ve akıllı saatlerini gözetmene teslim etmek zorundadırlar.Sınav anında üzerinde cep telofunu veya akıllı cihaz bulunan öğrenciler hakkında kopya çekme suçundan disiplin süreci başlatılacaktır.

10. Sınav süresince su içilebilir; ancak, yiyecek yenilmesi yasaktır.

11. Sınavını tamamlayarak sınav evrakını gözetmene teslim eden öğrenci, tekrar sırasına dönmeden sınav salonundan çıkacaktır. Sınavını bu şekilde bitiren öğrenci, “çantam, kitabım, montum kaldı” gibi isteklerde bulunarak sınav tamamen bitmeden tekrar sırasına dönemez ve sınav salonuna giremez.

12. Sınavı sona eren öğrenciler veya sınav haftasında ders çalışmak amacıyla koridorlarda bulunamazlar ve sınav halinde olan sınıfları rahatsız edemezler. Sınav salonlarına veya kolidora sınavı başlamadan 15 dk öncesine kadar hiçbir öğrenci alınmayacaktır. Güvenlik görevlilerine bu konuda zorluk çıkaran öğrenciler hakkında disiplin süreci başlatılacaktır.