...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ TEK DERS SINAV BAŞVURULARI (GÜNCLLEME:06.02.2024))
01/02/2024

Sevgili Öğrencilerimiz,

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Güz Dönemi Tek Ders sınavına yönelik başvuru ve sınav takvimi aşağıda belirtilmiştir.

Öğrenciler aşağıda yer alan takvime göre başvuru dilekçelerini ıslak imzalı olarak elden teslim edeceklerdir. Elden teslim imkânı bulamayan öğrencilerimizin ıslak imzalı olarak doldurdukları dilekçeyi e-posta adresine gönderip (shmyo@nevsehir.edu.tr) aslını sınav günü elden ya da posta/kargo yoluyla ulaştırmaları gerekmektedir. 

Tek Ders Sınavı başvuru formu için tıklayınız. 

ÖNEMLİ NOT: 

Tek der sınavı: Bir dersin dönem sonu veya yıl sonu sınavına girme şartlarını daha önce yerine getirmiş olmak kaydıyla mezun olmak için tek dersten başarısız olan öğrenciler için yapılan sınavdır. Tek ders sınavında başarı notunun belirlenmesinde ara sınav notu dikkate alınmaz. Bu sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden ön lisans diploma programlarında en az 50 puan almış olmak gerekir. Bu sınavda alınan puanın harf notu karşılığının ne olacağı, Senato tarafından belirlenen başarı notunun belirlenmesi ile ilgili usul ve esaslarda belirtilir. Tek ders sınavından başarılı olamayan öğrenciler, istekleri hâlinde Kanunda belirtilen süreler içerisinde bu dersi tekrar ederler veya sonraki dönemlerde tek ders sınav hakkını kullanabilirler. Tek dersi kalan öğrenciler, stajlarını yapmamış olsalar dahi tek ders sınavı hakkından yararlanırlar (NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ)

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ TEK DERS SINAVI TAKVİMİ
07 ŞUBAT Tek Ders Sınavı Başvuru Dilekçelerinin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne Teslim Edilmesi İçin Son Gün.
08 ŞUBAT Tek Ders Sınavı ProgramlarınınSağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İnternet Sayfasında İlan Edilmesi.
09 ŞUBAT Tek Ders Sınavlarının Yapılması./ Bütün sınavlar SHMYO derslik 6 saat 13.30 yapılacaktır.