...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

NEVÜ Çocuk Gelişimi Programı Öğrencileri Anadolu Oyuncak Müzesine gezi düzenledi.
06/05/2024

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 2. sınıf öğrencileri, ders kapsamında Öğr. Gör. Dr. Ayşen TÜKEL'in koordinatörlüğünde Anadolu Oyuncak Müzesi'ne bir gezi düzenledi.

Bu müze gezisi, dönem boyunca Çocuk ve Oyun, Çocuk Animatörlüğü, Proje, Eğitimde Araç Gereç Geliştirme, Çocukta Sanat ve Yaratıcılık gibi dersleri alan öğrencilerin derslerde işledikleri konulara katkı sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Müzede farklı ülkelerden 11.000 adet oyuncak bulunmaktadır. Müze, 4.000  m2 alana sahip olup, 750  m2 kapalı teşhir alanı ve 150 m2 çocuk atölyelerine sahiptir. Müze bahçesi ve çevre düzenlemesi açık hava müzesi konseptiyle tasarlanmıştır. Müze içerisinde Giriş/Anılar Odası, Ofis, Pinokyo-Ahşap Oyuncaklar, Masalcı Nine, Temel Reis/Deniz Odası, Sarı Avlu–Pepe, Garaj/Metal Oda/Arabalar, İstasyon/Tren Odası, Erken Cumhuriyet Sınıfı, Yap Boz-Peluş Odası, Geleneksel Osmanlı Esnaf Sokağı, Anadolu Geleneksel Oyuncakları, Kaleiçi Sokağı (Bizim Bakkal, Kaleiçi Oyuncakçısı), Anadolu Oyuncak Tarihi temalı salonlar ve müze salonları anlayışında düzenlenen atölye mekanları da bulunmaktadır. Her salonun kendine özgü bir tema ve atmosferi vardır. Ayrıca, Müzede, 10 farklı tema için 10 ayrı vitrinde oyuncaklar sergilenmektedir. Teddy Bear'dan porselen bebeklere, mutfak eşyalarından uzay ve robot oyuncaklara kadar birçok farklı oyuncak grubu vitrinlerde yer almaktadır.

Öğrencilerin farklı temalarla kurgulanan müzede gerçekleştirdikleri ziyaretin, derslerinde öğrendikleri konuları somutlaştırma ve derinleştirme açısından öğrencilere büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu gezi etkinliğine imkân sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin ve etkinliği gerçekleştiren Öğr. Gör. Dr. Ayşen TÜKEL'e teşekkür ederiz.

HABERLER