...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ‘’Bilim Şenliği’’ etkinliği düzenledi.
22/01/2024

Meslek Yüksekokulumuz 2. Sınıf (Normal Öğretim ve İkinci Öğretim) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri “Çocukta Bilim ve Teknoloji” dersi kapsamında Öğr.Gör. Gülden Erdoğan’ın koordinatörlüğünde ‘’Bilim Şenliği’’ etkinlikleri düzenlediler. “Her çocuk bilime dokunmalı” teması ile yola çıkan SHMYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri 26/12/2023-28/12/2023 tarihlerinde Kadın Mehmet Dirikoç Anaokulu ve Cevher Dudayav Anaokulunda; 02/01/2024 ve 04/01/2024 tarihlerinde ise Hacı Mesut Çetin Anaokulu ve Vilayetler Birliği Anaokulunda bilim şenliklerini gerçekleştirdiler.

Bilim Şenliği kapsamındaki etkinlikler Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayşen Tükel, müdürlerimiz Mustafa Kemal Metin, Yusuf Akpınar, Dilek Gül Yusuf Gömbel’in katkılarıyla gerçekleştirilmiştir.

Etkinlikte öğrencilerin ders kapsamında hazırlamış oldukları materyaller öğrencilerle buluşturulmuştur. Çocukların bilimsel süreçlere materyaller aracılığıyla yaparak ve yaşayarak dahil edilmeleri için rehberlik edilmiştir.

Etkinliğin temel amacı; çocukların bilimsel bakış açısı kazanmaları için çocuk gelişimi öğrencilerini ve anaokulu çocuklarını bir araya getirerek çocukların bilim dünyasına dahil olmalarını sağlamaktır. 

HABERLER