...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

KURULUMU ve TARİHSEL GELİŞİMİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Erciyes Üniversitesine bağlı olarak eğitim öğretimine başlamıştır. 1993-1994 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alamamış ve mevcut öğrenciler Erciyes Üniversitesi Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na nakil edilmiştir. 17 Mayıs 2007 tarihinde Nevşehir Üniversitesi’nin kurulması ile üniversite bünyesine bağlanmıştır.   Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı ve Yaşlı Bakım Programı ile 2011-2012 eğitim öğretim yılında ön lisans düzeyinde örgün öğretim olarak eğitimine başlamıştır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programlarının da açılması ve öğrenci kabulüyle okulumuz daha da büyümüştür. 2013-2014 eğitim öğretim yılında Çocuk Gelişimi programı açılmış olup 2014-2015 eğitim öğretim yılında hem örgün hem de ikinci öğretime öğrenci kabulü yapılmıştır. Meslek Yüksekokulumuzda uzaktan öğretim bilişim alt yapısı ve fiziki şartları tamamlanmış olup, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Uzaktan Öğretim programına öğrenci kabul edilmiş ve eğitim-öğretime başlanmıştır.