...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerimize Yönelik Evlilik Öncesi Eğitim Programı Gerçekleştirildi.
11/03/2024

Nevşehir'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında, kamu ve özel kurum/kuruluşlarda önemli bir adım atıldı. 2023 yılında Nevşehir'deki kamu ve özel kurum/kuruluşlarda düzenlenen eğitimler, 2023-2024 bahar döneminde üniversite öğrencilerine yönelik olarak genişletildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında,Nevşehir Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" düzenledi. Eğitim, Nevşehir Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Fatih Özel tarafından 28 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Program kapsamında, evlilik öncesi ve evlilik sürecinde iletişim temalarına ağırlık verildi.

Eğitime, toplamda 95 öğrencimiz katıldı. Eğitim, katılımcıların sorularının cevaplanması ve geri bildirimlerle son buldu. Eğitim, öğrencilerin evlilik öncesi ve evlilik sürecinde karşılaşabilecekleri iletişim zorluklarını ele alarak, iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu.

Bu tür eğitimler, toplumun genel refahını artırmak ve sağlıklı aile birimlerini desteklemek amacıyla önemli bir adımdır. Nevşehir Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bu programı düzenleyerek gençlere önemli bir hizmet sunmuş ve gelecekteki evliliklerinde sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olmuştur.

HABERLER