...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

"Öğrencilerimiz, TÜBİTAK Projelerinde Büyük Bir Başarı Elde Ederek TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı"
27/03/2024

2023 yılında öğrencilerimiz iki TÜBİTAK projesini başarı ile tamamlamış ve okul olarak sonraki yıllar için bu projelerin gelenekselleşerek üniversite, toplum ve nesiller arası dayanışma kapsamında uygulanacak örnek bir model oluşturması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız çalışmalarına devam etmiştir. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023/2. dönem destek sonuçlarına göre Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin toplam 10 projesi desteklenmeye hak kazanmıştır.

TÜBİTAK 2209-A 2023 Yılı 2. Dönem çağrısı kapsamında, üniversite öğrencileri araştırma projelerinde Meslek Yüksekokulumuzdan 10 proje desteklenmeye hak kazanmıştır. Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerimizin 13 projesinden 9'u ile Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi programı öğrencilerimizin 1 projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Desteklenmeye hak kazanan 10 proje Meslek Yüksekokulumuzdan Sağlık Bakım Hizmetleri, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri, Tıbbi hizmetler ve Teknikler Bölümlerinden toplamda 5 öğretim elemanı ve Kozaklı Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümünden 1 öğretim elemanı danışmanlığında hazırlanmıştır.

Projelerimizde; çocuk ve yaşlıların sağlık bakım gereksinimlerinin toplum temelli çalışmalarla ele alınarak çözüm üretilmesi ve nesiller arası dayanışmayı teşvik eden örnek uygulamalar oluşturulması hedeflenmiştir. Başarmış oldukları projeler ile Üniversitemiz adına toplumsal katkısı olacak öğrencilerimizi ve danışman akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 (Proje sonuçları için tıklayınız)

HABERLER