...

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik (uzaktan eğitim)

TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK PROGRAMI (UZAKTAN EĞİTİM)

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik uzaktan eğitim ön lisans programı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü işbirliği ile yürütülen bir programdır.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı için YÖK tarafından 150 öğrenci kontenjanı verilmiş olup bu program sayesinde, tıp ve sağlık teknolojisinin çeşitli dallarında bilimsel araştırmalardan elde edilen bulguların derlenmesi, düzene konması ve araştırıcıların hizmetine sunulması konularında ihtiyaç duyulan sağlık elemanı yetiştirilecektir.

Nasıl başvurulur?

Program 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başlamıştır. Genel liselerden mezun olanlar ise TYT puan türü ile başvuru yapabilirler.

Programın öğretim süresi ne kadardır?

Eğitim süresi 4 yarıyıldan oluşup toplam 2 yıldır. Staj zorunludur ve dördüncü yarıyıl sonunda 20 iş günü olarak tamamlanmaktadır.

Mezunlar hangi alanlarda çalışabilir?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programından mezun olacak öğrenciler, özel işletmeler, Sağlık Bakanlığı, serbest çalışma olanağı, özel hastahaneler/klinikler, Devlet Hastahaneleri, Klinikleri, özel/Devlet Tıbbi Görüntüleme Merkezlerinde, tıp kütüphanelerinde, tıbbi yayınevlerinde görev yapabilirler.

Dikey geçiş olanakları nelerdir?

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik önlisans alanından mezun olacak öğrenciler dikey deçiş ile; İşletme, İşletme Yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sağlık İdaresi lisans programlarına geçiş yapabileceklerdir. (Açık öğretim fakültelerinin lisan programlarına DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, Sağlık Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık)

Eğitim-öğretim faaliyetleri nasıl yürütülür?

Uzaktan Eğitim Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programının Eğitim süresi 4 yarıyıldan oluşup toplam 2 yıldır. Dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütüleceğinden dersleri takip edebilmek için internet erişimli bir bilgisayara sahip olmak yeterlidir.

Program öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinin aynı alandaki yüz yüze eğitim programı mezunlarının sahip oldukları tüm haklara sahip olacaklardır. Bu programdan mezun olacaklar, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans diploması almaya hak kazanacaklardır.

NOT: Uzaktan Öğretim Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programından mezun olan öğrencilerimizin diplomalarında, "Uzaktan Öğretim" ibaresi yer almaktadır.

Bu Programda Derse Devam Şartları Nelerdir?

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Uzaktan Öğretim Programında Güz ve Bahar Yarıyılında derslere devam zorunluluğu; teorik derler için %70, uygulamalı dersler %80 oranında canlı veya arşivden katılım ile sağlanması koşulu bulunmaktadır.

Uzaktan Eğitimde Sınavlar Nasıl Yapılır?

Uzaktan eğitim önlisans programlarında ara sınavlar, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları; programların bağlı bulundukları birimlerin belirlediği zaman ve salonlarda yüz yüze oturumlar şeklinde yapılmaktadır.

Vize Sınavı

Final Sınavı

Bütünleme Sınavı

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Binasında

Sınav Takvimleri web sayfamızda DUYURULAR bölümünde her dönem için öğrencilerimize duyurulur.

Ayrıntılı bilgi için:

SHMYO Uzaktan Eğitim Birim Koordinatörü: Doç. Dr. Kamuran ÖZDİL / Dahili: 14000

SHMYO Uzaktan Eğitim Program Koordinatörü: Öğr. Gör. Zeynep SOYLU / Dahili: 14015

0384 228 10 00 (14001-14005)

faks: 0384 228 11 02

Adres: Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi

E-posta: ue@nevsehir.edu.tr